lauantai 27. huhtikuuta 2013

Rauhallinen keskittymispäivä + tunti

Prinssillä oli tänään tosi rauhallinen ja keskittyväinen. Ei mitään turhia hötkyilyjä tms. Oikea unelma :)
Lähdin pyörällä yksin tallille joku 20 vaja kaks. Olin perillä kymmentä tai viittä vaja. Prinssi ei ollut saanut vielä syötyä ihan kaikkia heiniään, mutta tuli  sillti mielellään talliin.
Tallissa harjasin hiukan Prinssin jalkoja, mutta päätin sittenkin pestä ne letkulla. Adina tulikin juuri sopivasti paikalle ja pyysin siltä apua vähän, kun Prinssi ei pesupaikalla pysy paikoillaan, kuten tänään.
Onneksi Prinssi ei muuten ollut kurainen. Kävin sillä juuriharjalla sen kokonaan läpi ja putsasin kaviot. Sitten varustin pollen ja menin juoksuttamaan.
Juoksuttaessa Prinssi oli aika laiska. Ravi ei alussa noussut läheskään heti pyynnöstä ja laukkaakin tuli vain muutama askel. Onneksi näin, ettei niin kuin hetki sitten, kun Prinssi oli hyvin energisellä pukkituulella... Silloin ei selkään huvittanut mennä! Energiaa oli kertynyt muutaman ylimääräisen vapaapäivän johdosta...
Kuitenkin...
Juoksutuksen jälkeen taluttelin Prinssiä maasta käsin viitisen minuuttia ennen tunnin alkua. Kävelytin puoli kierrosta oikein verkkaisilla, pitkillä askeleilla, toinen puoli taas hitaasti laahustaen.
Kun Adina tuli kentälle, hyppäsin selkään ja mentiin neljä kierrosta vapain ohjin. Sitten ruvettiin kokoomaan ponia. Prinssi oli tosi kuuntelevainen ja herkkä, paitsi että eteenpäin sai pyytää hieman tehokkaammin. Kunnollisen tuntuman saatua mentiin pääty-ympyrälle. Hetken siinä sitten taas etittiin hevoselle oikeanlainen asetus ja muoto ja ravattiin muutama kierros keventäen ja sen jälkeen harjotusravia. Keventäessä meni aluksi vähän hitaasti, mutta harjotusravissa kulki ihan kunnolla. Sitten sama toiseen suuntaan. Sinne Prinssi kulki oikein tahdikkaasti ja kivasti, ja Adinakin kehui oikein Prinssin asentoa ja muotoa. Prinssi kuunteli tosi mukavasti apuja! Kun alettiin tehdä käyntisiirtymiä mukaan, oli tosi helppoa ja hyvin meni!
Sen tehtyä otettiin jalustimet pois jaloista ja edelleen pääty-ympyrällä (ilman siirtymiä). Aluksi hieman hölskytti, mutta sitten tuntui tosi helpolta. Samaa toiseen suuntaan ja siinäkin oli mukavaa:)
Sitten alettiin pienen käyntitauon jälkeen pujottelemaan tötsiä. Alkumatka meni hyvin, mutta lopussa Prinssi koitti hieman oikasta. Toiseen suuntaan menikin paremmin ja otin ravia. Välit oli tosi pieniä ja Adinakin ihmetteli, miten notkeesti Prinssi siinä meni.
Pujottelun jälkeen Adina oli laittanut kaksi puomia vierekkäin ja niiden välistä oli tarkoitus mennä. Se sujui hyvin, joten Adina nosti vaikeustasoa sen verran, että puomien välissä oli pysähdyttävä. Se toikin haastetta kun Prinssi ei meinannut pysyä paikoillaan, eikä lähteä suoraan pysäytyksestä raviin. Lopuksi saatiin kuitenkin ihan muutama hyväkin suoritus:)
Mentiin vielä pari kertaa ne pujottelut ja sitten loppukäynnit. Loppukäyntien aikana tein Prinssille letin harjaan :D. Loppukäynneistä ei olis halunnut tulla ollenkaan ales, kun Prinssi oli niin ihanalla päällä <3.
Huomenna aijon mennä ilman satulaa, ja myös lisää kuvia luvassa. Alakuvissa Prinssi poseeraa hoitotoimien aikana:D
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti