maanantai 21. joulukuuta 2015

Tekemällä oppii, vaikka sitten kantapään kautta

Mun kantapää on sitten varmaan mennyt rikki, meinaan näiden ähkyjen kanssa. Nyt parin kuukauden sisällä Prinssi sai jo toisen ähkynsä, vajaa viikko sitten keskiviikkona.
Ei muuta kun uusi reissu Hippomediin, samat jutut kuin viimekerralla, josta tein vähän perusteellisemman postauksen, jota ei taida olla enää olemassa... Eli vatsanhuuhtelu ja mitä näitä muita ähkytoimenpiteitä yleensä tehdään. Sen lisäksi otettiin ensimmäistä kertaa Prinssistä hiekkakuvat, ja mahassa näkyi 3x7cm hiekkakertymä (joka ei tosin ollut syyllinen).
Näillä molemmilla tapauksilla on ainakin yksi varma yhteinen juttu; Prinssi klipattiin alle viikkoa aiemmin klinikkakäyntejä.
   Monia varmasti ihmetyttää se, että miten muka karvanlähtö voi vaikuttaa suolistoon noin selkeästi. Muakin se mietitytti.
Prinssi on jo valmiiksi ollut todella nihkeä juomaan. Kun lämpökerros omasta takaa lähtee, tulee ponilla joka tapauksessa ainakin sisäisesti vähän kylmempi, vaikka olisi millaista toppakerrosta päällä. Niinkin tyhmän yksinkertainen syy, kuin että P "kylmissään" on jättänyt juomatta, koska kenenpä tekisi mieli juoda kylmää raikasta vettä, kun koko kroppa palelee.
Eli se niistä klippaamisista... Hevosta kun on hankala saada väkisin juomaan, tai vaikka juottaisikin aina ennen ja jälkeen liikutuksen (kuten oikeastaan teen :D), ei ne määrät riitä suuriksi, että uskaltaisin ottaa taas riskin, ja koittaa, saanko ponin juomaan riittämiin...

Tuosta hiekasta vielä, että nyt Prinssi saa 150g Psylliumia päivittäin pellavarouheen sekaan, ja viikon päästä käymme taas tsekkaamassa klinikalla, onko hiekka poistunut. Itse aineena ja koostumukseltaan tuo Psyllium on niin raivostuttavaa, sillä se jää klönteiksi veteen, on ihan älyttömän limaista eikä lähde miltään pinnoilta pois - näin ihmisen näkökulmasta. Prinssille se on maistunut ihan kivasti, tosin tuo määrä on sen verran valtava, että poni jättää pienen määrän syömättä purkin pohjalle. Sitä paitsi tuon hyytelömäisen olomuotonsa vuoksi se on myös hitaampaa syötävää.

Että semmosta. Mun oli vielä tarkoitus lisätä tähän eilinen videopostaus tallilta, mutta se ja Youtube, sekä mun netti eivät selvästikään olleet kavereita keskenään, joten jätetään se muhimaan jotain myöhempää postausta varten. Toisaalta, ihan hyvä vaan, sillä se ei todellakaan ollut mikään laatuyksilö, koska Suomen joulukuinen sää ja pimeys tekivät taas kepposen, ja viimeiset pari minuuttia oli vain pimeässä höpöttelyä :D

Enää vaivaiset kaksi päivää jouluun, eikä täällä päin näy tippaakaan lunta! No, jos vaikka sitten uuden vuoden kunniaksi... Siitä huolimatta hyvää joulunaikaa kaikille! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti