keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kertomus elämästä ja kuolemasta
    Tietokoneessani on kolme selainta?, joista mikään ei ole toiminut kunnolla muutamaan viikkoon. Eniten käyttämäni Googlen Chrome on temppuillut pahiten - ei aukea ollenkaan... Ei mitään kautta koko tietokoneella, mutta vanhempieni kannettavalla kuulemma muitta mutkitta (heidän koneensa on tosin älyttömän hidas, oli selain? mikä tahansa), eli kyseessä ei voi olla ongelma, joka on jo ihan Googlelta lähtöisin.
Toinen selain?, mitä olen aikaisemmin käyttänyt, on Internet Explorer. About vuosi sitten, sinne tuli häiriötä ja koko systeemi hidastui ihan älyttömästi. Sen takia vaihdoin Chromeen, plussana vielä kuulin huhua viruksista IE:llä... Nyt kun koitin Chromen kaaduttua tätä käyttää (koska ongelmat todennäköisesti ollaan jo ratkaistu ikuisuuden saatossa...), tuli jatkuvasti näitä kuuluisia "ei saa yhteyttä", "sivusto katkaistiin" ja "yritä uudelleen" lisänä vielä hitaus, jos jonnekin 10 minuutin odotuksella pääsi perille.
 Kolmas, Mozilla Firefox, oli aikaisemmin mielessäni halpa, huono, hidas ja ei mitään. Eikä kukaan edes koskaan käytä Firefoxia. Kaikilla on Chrome. Viimeisenä oli kuitenkin tätä koitettava. Eipä ollut moitittavaa ja olin ihan kickseissä, sillä pääsisin päivittämään ja muokkaamaan blogia vihdoinkin. Eipäs, sanoi Firefox ja avasi vain yläosan (näkyi Blogger, näytä blogi, kynän kuva ym.). Eli en päässyt taaskaan tämän pariin. En päässyt edes kirjoittamaan, vaikka kynän kuvasta sainkin paainettua; taas näkyi vain yläosa.

Näillä fiiliksillä elin suunnilleen tähän päivään asti. Ajattelin yrittää uudestaan; jos Chrome toimisi, Explorer nopenisi tai Firefox suostuisi yhteistyöhön Bloggerin kanssa? Ensin koitin Chromea, koska se on nopea koittaa; heti välkähtää yritä uudelleen. Unelmat toimivasta selaimesta? olivat oitis tipotiessään. Tsekkasinpa vielä IE:n, sama vanha hidas pökäle. Firefox; ei aukea. Se kuitenkin tekee niin, että se nopeasti välkäyttää koko sivun. Ovelana menin sivun kelaajan (se josta vedetään sivua alaspäin) kohdalle, ja heti kun koko sivu esiintyi sekunniksi, rullasin salamana alaspäin. Sivu ei kadonnut.

Sen takia olen nyt kirjoittanut tämän postauksen, muokannut ulkoasua ja melkeen luritellut jotakin aurinkoistaa laulua, en sentään ihan :D

Iloista ihan just kesälomaa,
Senni

2 kommenttia:

 1. Toi nettiongelma on kyllä raivostuttava, välillä mullakin jää postailu siksi, että netti pätkii.
  Kiva blogi sulla ja ihana heppa! :)

  Enni/www.hippuja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että löytyy sielunkumppaneita :D
   Käyn kurkkaamassa blogissasi.

   Poista