perjantai 2. lokakuuta 2015

KouluvalmennusPitkästä aikaa päätin analysoida vähän mun omaa ratsastusta ja meidän kehittymistä... Jota on alkanut tapahtua useamman kuukauden junnaamisen jälkeen - viikossa.
Pyysin paikalle kouluvalmentajan, Petra Koivulahden käskyttämään ja muistuttamaan mua perusasioista, jotka olivatkin pahasti päässeet unohtumaan. Lähtötilanne oli laiska poni&ratsastaja, laukka ilman takajalkoja ja ohjat kuin pyykkinarut. Kun P lopetti liikkumisen, minäpä vain työnsin sitä eteenpäin. Prinssihän tästä totesi että mikä ettei, ompahan se kivempi vaan raahata jalkoja pää jossain horisontissa, kuin kantaa itseään, näyttää hyvältä ja olla ratsastettavana (jos ratsastaja vain ratsastaisi :D)
   Ensimmäinen valkku oli jo viikko sitten torstaina, mutten saanut aikaiseksi kirjoittaa siitä mitään. Eilen otettiin kuitenkin uusiksi, ennen kun asiat alkaa unohtumaan ja sain Katsunkin kuvaamaan paikalle. Kuvat on aika kaukaa otettuja, joten olen rajaillut niitä ja useimmissa laatu vähän kärsii. Heti kuuden jälkeen illatkin alkavat jo hämärtyä ja meillä päin oli eilisiltana vähän pimeä ja sateinenkin keli, joten jatkossa täytyy mennä aikaisemmin päivällä tallille, jos aikeena on saada hyvää materiaalia.


Olimme melkein koko ajan pääty-ympyrällä, kuten viimeksikin. Keskittyminen kohdistui paljon tuntumaan ja käsiini, mutta ponin piti kunnon tuntumasta huolimatta mennä reippaasti ja temmokkaasti kaikkia askellajeja ja siirtymisiä niiden välillä. Tälläkin kertaa onnistui mukavasti, vaikka P aluksi lähinnä raahasi takajalkoja.
   Laukka on ollut meillä ongelmakohtana parit kuukaudet, siitä en olekaan tainnut mainita. Siinä huomaa kaikkein selkeiten sen, kuinka Prinssi jättää koko takamuksen oman onnen nojaan. Välillä tekisi mieli hypätä selästä alas ja työntää poni persuksista liikkeelle :D


Nyt on kuitenkin erilainen poni alla. Sillä pyörii kaikki askellajit, se on reipas ja se on laihtunut. Se on mellkein hoikka jopa!
Nyt ei kyllä enää toimi ajatukset mun päässä, kun olen tätä postausta viimeiset 3 päivää kirjoitellut. Katselkaapa kuvia ja nauttikaa...Muistutan vielä, että kaikkien ratsastusta harrastavien kannattaa käydä edes joskus opetuksessa, ja kukaan ei kehity kovin kauaa vain yksinään ratsastelemalla (kokemusta on..). Okei, vähän voin tuostakin lipsua, mutta ainakin sen voin sanoa, että yksin tehdessäsi teet paljon virheitä, joita et itse huomaa ollenkaan. Ja kun toistelet virheitä joka ainut kerta, noistä koituu paha tapa ja pinttymä, niin kuin esimerkiksi mun jaloista, käsistä, katseesta, tuntumasta... Postausta on kirjoitettu tietokoneella, kännykällä ja tabletilla, kotona, koulussa ja tallilla kolmena päivänä, joten en edes ktse muista mitähän kirjoitin ensimmäisessä kappaleessa :D
Siitä huolimatta hyvää viikonloppua vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti