maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kisapäivä Trollen tallilla

Pieni vaaleanpunainen tötterö otsassa!
Lauantaina 25.7. oli AuRaMan 1-tason estekisat Pöytyällä/Kyrössä Trollen tallilla. Ilmoittauduin luokkiin 2 ja 3, eli 60cm ja 70cm.

Herätykseni soi kello 7.17 kuuden tunnin yöunien jälkeen ja onnekseni heräsin samantien. Äkkiä siitä vain kamat päälle, ja väkisin sain puolikkaan sämpylänkin syötyä. Reppuun tarvittavat kamat; sadetakki, lippis, aurinkolasit, lompakko, kamera ja kännykkä. Tallille lähdin pyöräilemään 7.45.
   Perille päästyäni hain samantien Prinssin sisälle pihalta, sillä se oli viettänyt yön ulkona tarhassa, kuten normaalistikin. Aamuheinät poni oli nauttinut puoleenväliin, loput se sai mutustella traikussa. 
   Reippaasti harjasimme Katsun kanssa Prinssin kisakuntoon, vaikka se oli vähän yön aikana piehtaroinutkin. Katsu taiteili otsalle lettinutturan 5 pinkin kumilenksun kanssa söpösti! Kisoja edeltävänä iltana pesin Prinssin perusteellisesti vedellä ilman shampoota, jotta suurimmat pölyt poistuivat pinnalta.


pesty polle

Trailerin kanssa oli tarkoitus lähteä tallilta viimeistään 8.30, ja loppujen lopuksi myöhästyimme aikataulusta paria minuuttia syyttä, olimme vain vähän hitaita :D.
   Poni nousi nätisti traikkuun, niin kuin aina. Prinssi on todella tasainen, hiljainen ja hyvinkäyttäytyvä matkustaja. Se menee mistä vain trailerin kyytiin ilman mitään ongelmia.
   Kun apujoukot (iskä, Katsu ja Adina), minä,  itse päätähti ja kaikki varusteet chapseja ja kampaa myöten olivat kyydissä, päästiin lähtemään liikenteeseen. Täältä menee lähes tunti trailerin kanssa Trollen tallille Fonectan sekä Lumian Kartat-sovelluksen mukaan. Pysähdyimme matkalla Auran ABC:lle ja tarjosimme Prinssille juotavaa ja nostimme tippuneita heiniä traikun lattialta takaisin heinäkassiin syötäväksi. Haimme myös itsellemme purtavaa aamupalankorvikkeeksi, ja siihen kellonaikaan sain kuin sainkin kanakolmioleivän alas!

Paikalle saavuimme oikeastaan todella sopivaan aikaan 9.45 ja otimme ponin samantien ulos boksista. Parkkipaikalla ei ollut paljoa porukkaa liikuttelemassa kuljetusyhdistelmiään, joten saimme ripeästi omamme paikalleen.
   Prinssi asteli jälleen rauhallisen varmasti siltaa alas, ja seisoi kiltisti sen aikaa, kun otimme kuljetussuojia jaloista pois, laitoimme satulan ja suojat jalkoihin.


Laitoin chapseja jalkaan :D

Kävimme Katsun ja Prinssin kanssa tsekkaamassa varsinaisen kisa-alueen, joka oli "kerrosta alempana", eli ensin piti mennä pieni, jyrkkä mäki alas, jotta pääsi kentälle, kävelyalueille, kansliaan ym. Heti sen jälkeen kiipesimme takaisin P-paikalle, Prinssi Adinalle ja kävimme kansliassa maksamassa minut ja Prinssin.

äsken mainitsemani mäki
Tämän jälkeen siirryimme pysyvästi kentän viereen. Kukin meistä välillä talutteli Prinssiä siihen saakka, kunnes kiipesin selkään ja menin "selästä käsin"-alueelle käppäilemään, ja odottelemaan ensimmäisen luokkani alkua....


Tuli rataantutustuminen jalkaisin, mutta en juurikaan käynyt rataa läpi, vaan katselin vähän välejä. Sarja oli 6 minun askeltani, eli ihan täydellinen meille, sillä maneesillakin hypimme viimeksi 6-askeleisia, ja ne osuivat hyvin nappiin! Tietysti kertasin myös rataa, mutta varsinaista opettelemista ei ollut, sillä kilpailukutsussa oli mainittu, että käytössä on SRL:n vakiorata, jonka löysin jo viikkoja ennen kisapäivää netistä.

Selostan jotain todella tärkeää oikaisemisesta tai jotain..
Olimme Prinssin kanssa juuri ja juuri ensimmäisessä verryttelyryhmässä (...viimeisinä). Sain ihan pidellä ponia, ja muutama vähän innostunut säpsähdyskin saatin aikaan! Poni hyppäsi vauhdilla, mutta jaksoi silti keskittyä, eli verkka onnistui, joten radalle mentiin hyvin mielin.
Olin hypännyt verkassa 2 estettä molempiin suuntiin, eli 4 hyppyä yhteensä. Radan hyppäsimme viimeisenä ensimmäisestä verkkaryhmästä, joten Prinssi sai vähän rauhottua ja kerättyä energiaa 4 muun hyppääjän aikana. Se olikin sitten radalle supervirkeänä ja vauhdikkaana. Totta kai on taas videomateriaalia!


Tämä 60cm rata onnistui mielestäni superkivasti! Poni vaihteli laukkoja puoliautomaattisesti ja se halusi mennä kovaa! Nousimmekin tässä kohtaa johtoon ja se fiilis vasta oli siistiä!! Ei kun vaan odottelemaan toisen verryttelyryhmän suorituksia. Huhhuh, kyllä sydän pumppasi niiden kohdalla ja vahingoniloakin tuppasi yli, vaikka kuinka yritin olla kunnon urheilija :D. En halunnut, että muilla menee huonosti, mutta halusin että itselläni meni paremmin kuin muilla...
   Sitten olikin lähellä, etten pyörtynyt. Sijoituin. Eikä ihan mikä vaan sijoitus, vaan ihan ensimmäiseksi. Jotain aika hienoa. Mun ja Prinssin tokat yhteiset kisat, 3. yhteinen luokka. Tiukaksi menikin kakkosen kanssa, puoli sekuntia eroa.kättelyä...
Kukat kiinnosti tätä pullaa (paitsi että huomioikaa, poni näyttää jo lähes hieman sopusuhtaiselta)Siinä sitten vähän iloittiin tuosta sinivalkoisesta. Piti kuitenkin valmistautua 70cm verkkaan ja tällä kertaa olin toisessa verryttelyryhmässä, mutta ensimmäisenä. Sitä en muistanut huomioida, ja hyppäsin samat 2 estettä molempiin suuntiin. Prinssi ei ehtinyt levätä ja hengähtää välissä, joten toinen rata meni ensimmäistä huonommin. Itsekin sähläsin rutkasti vähän väliä, poni hyppäsi mallikkaasti onneksi! Tästäkin videomatskua.


70cm:ssä tulimme luultavasti 4./7. Olen siihenkin tyytyväinen, omaan ratsastamiseen en niinkään, mutta huonompi rata unohtui nopeasti ensimmäisen hyvän jälkeen.
Esinepalkintona sain 60cm:stä myös sinisen fleecepeiton, jossa oli hevosen päitä :3, jee!

Pian luokkien jälkeen pakkasimme ponin traikkuun, mutta ennen sitä letkutimme sitä hieman, jotta suurimmat hiet ja pahimmat kärpäset karkottuisivat. Takaisintulomatkalla stoppasimme taas samaisella ABC:llä, tällä kertaa kävimme ihan Heselläkin ja iskä tarjosi kaikille kerrosateriat! :)

Tallilla olin vielä kauan, vaikka takaisin olimme jo ennen kolmea. Kävimme Prinssin, Adinan ja Adinan uuden hevosen Donnan kanssa 10 minuutin maastokävelylenkki traikussa seisomisen jälkeen ja Prinssi sai levätä loppuiltapäivän tarhassa. Kotona kävin seitsemän aikaan mutta kasilta tupsahdin uudestaan taas tallille. Silloin kävimme 45 minuutin käyntiravilenkin niin, että minä ja Adina Villen kärryissä, Prinssi peräponina ja Maija ja Arcos tulivat ratsukkona taaimmaisina (?).

Koko päivän oli ehkä kesän paras sää, ja päivä oli muutenkin onnistunut! 

4 kommenttia:

 1. Kivan oloinen blogi sinullakin, liityin lukijaksi! Olisi kiva jos kävisit katsomassa blogini: http://tyhmatontyhmia.blogspot.fi/ , ethän liity lukijaksi jos et lue aktiivisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kävin katsomassa sun blogia, vaikutti kiinnostavalta ja liityin lukijaksi :)

   Poista
 2. Onnea hyvin menneistä kisoista! Olen jo pitkään blogiasi seuraillut ja nyt oli pakko tulla onnittelemaan, siitä se teidän kisaura lähtee! ;)
  Linkkaan vielä oman blogini jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa, mutta mä ainakin aion jatkaa sun blogin seuraamista!
  http://my-finest.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos paljon <3! Kävin kurkkaamassa blogisi läpi ja liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista