sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

rakastuin. ❤️ maneesiin. ❤️

Hello!

Tänään, sunnuntaina 22. Maaliskuuta, oli herätys 7:00.

Meillä oli maneesivaraus Kuusistossa 9-11, jonka takia Katsu tuli meille yöksi, että hänkin pääsee maneesille mukaan auttelemaan. Mukaan tulivat myös Adina sekä Arcos, ja koska avuliaita käsiä ei koskaan ole liikaa, tulivat mukaan myös Emppu ja Arcoksen vuokraaja Maija. Kuskina toimi iskä ja olimme siis meidän hienon automme kanssa liikenteessä, sillä sinne mahtui kamat ja liuta hevosihmisiä, ja tämä kyseinen auto pystyy vetämään Duo-traikkua perässään!

Herätys oli siis seitsemältä, ja aika lailla samantien Katsun kanssa lähdettiin etsimään aamupalaa. Laitettiin siinä sitten tallikamaakin päälle ja jessus ulkona oli kylmä; - 7°C!! Olkoon, siinä puolen jälkeen lähdettiin silti talsimaan tallille raikkaassa aamuilmassa :).

Katsu teki Prinssille hienon letin häntään samalla, kun laittelin ponskille kamoja päälle. Prinssi ei näin menomatkasta tarvinnut loimea, mutta muuten päällä oli riimu jonka alla suitset valmiina, etu- ja takasuojat ja jalkojen suojana vielä kuljetussuojat.
   Prinssi oli tallissa hoitotoimien ajan tosi "chillisti", mutta kun Arcos lähti lastattavaksi ja poni jäi yksin, alkoi Prinssi vähän stressaamaan. Yllättävän rauhallinen se silti oli.
  Arcoksen lastaamiseen meni pieni tovi, sillä hän ei nyt vaan halunnut mennä koppiin, joten lähtö vähän myöhästyi. Totta kai tämäkin oli ennakoitu ja oltiin varattu tähän aikaa lähes riittävästi.
  Prinssi meni onneksi aika sutjakasti traikkuun, ehkä kolmannella, ja tämäkin johtui vain siitä pienestä epäröinnistäni, elikkä mun moka.. Arcos ja Prinssi matkustivat mallikkaasti koko 10km matkan, vaikka alussa Arcos oli vähän haluton ja Prinssi stressaili traikussa ja tallissa ennen liikkeelle lähtöä.

Perillä odotti varmaankin 90 x 45m suuri, ihana, loistava maneesi ❤️. Arcos oli heti ihan oma itsensä eikä välittänyt tippaakaan uudesta paikasta ja tilanteesta. Prinssi sen sijaan kyttäili ympärilleen ja oli hitusen räjähdysherkkäkin, mutta onneksi ne jäivät nopeasti pois!

Maneesissa laitettiin polleille kamat niskaan ja ruvettiin alkulämppäämään. Aluksi Prinssi oli liinanpäässä, liinanpäässä Emppu ja minä selässä. Ei Prinssi mitään säpsyillyt tai muuta, mutta otettiin silti ensimmäiset laukkapätkät aika kovaa ja ei-keskittyneesti. Liinakin saatin nopeasti pois, ja sen jälkeen vain muurieste oli ylitsepääsemättömän jännä ja saatiinkin sellainen problem aikaiseksi, että Prinssi vain peruutti ja peruutti ja tarvittiin vähän apua... hih :D. Estevarasto ja peilikin saivat osakseen ihmetystä, mutteivat ne järkyttäneet niin paljon.

Maneesissa oli niin kiva hypätä! Monipuoliset esteet, isot tilat eikä sisälle tuule tai sada. Oltiin vuokrattu maneesikin ihan kokonaan meidän käyttöön kahdeksi tunniksi, joten tila ei tosiaan loppunut kesken, ää olen vieläkin ihan täpinöissä ❤️

Aluksi verkkasin Prinssin kanssa pikkusella ristikolla ja kavaletilla. Oikeen huomasi miten poni tykkää siitä ja oli niiiin kiva tehdä sen kanssa töitä, ai että! Mentiin myös rataa jossa oli 40-60cm ristikkoa, pystyä, okseria ja sarjaa. Hyppäsi kaikki niin ihanasti ja vaikka mitä.

Jossain välissä Emppu ratsasti Prinssillä, jotta pääsin alas kävelemään ja laittamaan takkia päälle ja Prinssille pieni välitauko, toki pidettiin se koko ajan lämpimänä! Sitten taas uusiksi selkään ja hyppimään. 

Rakensimme yhteensä vain 4 estettä (joista 1 kahden esteen sarja). Niidenkin kanssa sai kuitenkin väsättyä kaikenlaista kivaa. Kumpikaan meistä (minä ja Adina) ei kuitenkaan tippunut onneksi, mutta molemmat ponit kielteli, väisteli ja tiputteli. Muistaakseni Prinssi kielsi 3 kertaa ja 2 kertaa väisti estettä. Kerran kolahti ja tipahti puomi, olen todella tyytyväinen! Kävimme Prinssin kanssa myös melkein polvillaan hypyn jälkeen ja sattuipa myös pukkipierulaukannostokin. Arcos taas onnistui rymisemään ristikon kanssa ja hänkin kierteli ja kaarteli :D. Onnistumisia oli kuitenkin niin paljon enemmän kuin epäonnistumisia, joten niitä huonompia suorituksia voi mietiskellä hymyssä suin; kuinka tylsää olisikaan ollut, jos kaikki olisi mennyt täydellisesti...

Koitettiin Prinssin kanssa myös korkeushyppyä ja hypättiin sellaiset 110cm ja pikkasen komiasti! Itse olin aika ulapalla siinä hypyssä, mutta Prinssi onneksi hoiti homman. Hiano ponny ❤️

Voisin hehkuttaa tätä juttua ikuisuuden, mutta antaa olla. Jokainen varmasti tietää sen ihanan fiiliksen, kun joku on onnistunut odotettua paaaljon paremmin ja saa asiat rullaamaan. Harmi, ettei kuvamateriaalia lainkaan tullut, ja tunnetusti maneesi onkin huono kuvauspaikka, mutta edes pikkuisella videopätkällä olisi vähän nähnyt liikkeitä.

Lähdettiin sitten takaisin kun aika alkoi loppua ja hepat, molemmat hyvin liikutetut ja tyytyväiset hepat oli rääkätty henkihieveriin, pakattiin kamat ja hepat koppiin. Arcos taas temppuili aikansa ennen kuin meni koppaan ja Prinssi odotteli rauhassa ja maltillisesti siinä pihalla omaa vuoroaan. Prinssi menikin ykkösellä Arcoksen seuraksi traikkuun ja todella rauhassa odotti hankalan takapuomin kiinnitystä, sillä se oli (?) jotenkin vääntynyt ja meni pikkuhetki saada se kiinni. 

Prinssi ja Arcos olivat kiltisti matkan ajan ja pääsivät talliin lepäilemään ja illalla sitten ulkoilemaan!

Ja tämä kaikki oli suoritettu puoli yhteen mennessä, ja reissu oli kaikin puolin onnistunut! Aiotaan varmasti mennä pian uudestaan, oli nimittäin superhauskaa :)

T. Senni & Hyvät ponit ❤️
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti