ME

Keitä me olemme ja mistä me tulemme? Ja mikä tämä paikkakin on?


Moikka! Minä, blogin kirjoittaja, olen Senni. Olen syntynyt vuonna 2001 ja asun Kaarinassa, joka on siis Turun rajanaapuri (...jos joku ei tiennyt :D).
Hevosten kanssa olen ollut tekemisissä 6-vuotiaasta asti epäsäännöllisen säännöllisesti. Aloitin "urani" tapahtumien ponitalutuksista, josta tieni jatkui muutamien ratsastuskoulujen ja yksityishevosten kautta poninomistajaksi. Ennen Prinssin saapumista en koskaan ajatellut harrastavani tätä tavoitteellisesti vaan lähinnä puskaillen, mutta keväällä 2015 kisakärpänen puraisi ja tässä sitä nyt ollaan - takaraivossa on tavoitteita toinen toisensa perään!

Prinssi taas on 19-vuotias gotlanninruss-ruuna. P on säkäkorkeudeltaan 142cm (kotimittaus), joka on 15cm yläkanttiin "perusrussiin" verrattuna.  
Prinssi hankittiin minulle harrasteponiksi kolmisen vuotta sitten, jolloin se oli tasoltaan heA ja re100cm. Alunperin tarkoituksena oli hommata minulle jonkin sortin puskasuokki, mutta sitten helmikuun toisena päivänä vuonna 2013, astui traikusta ulos itse Prinssi.
Alku oli aika hankalaa, sillä Prinssille ilmeni eroahdistus heti ensikättelyssä, jonka syystä se hirnui, riehui ja pukitteli jäädessään yksin kentälle tai talliin, josta se yritti kiivetä karsinan yli. Kaikesta tällaisesta on päästy jo yli, ja nykyään Prinssi on maastovarma, nöyrä ja vähän nössökin poni. P:een kanssa luonnistuu kaikki kengityksestä kuljetukseen todella sujuvasti. Eläinlääkäristä poni ei tosin tykkää, ja neulojen lähettyvillä Prinssi saattaa jopa hyppiä pystyyn.

Tällä hetkellä valmentaudumme Prinssin kanssa silloin tällöin, suunnilleen kerran kuukaudessa riippuen kentän kunnosta. Meillä käy vain kouluvalmentaja, mikä on sinänsä jännä, sillä kisailumme painottuu kokonaan esteille. Hyvin olemme kuitenkin pärjänneet, joten näillä mennään!
Kilpailumme käymme 1-tasolla, mennen luokkia 60-70cm, silloin tällöin ehkä joku 50cm tai 80cm. Kesän 2016 aikana olisi tarkoitus saada hyvää rutiinia kisoista, jottaa voidaan tämän kauden jälkeen siirtyä hyvin mielin eläkkeelle! :)

Tämä blogi on ollut pystyssä sen ajan, kun mitä Prinssi on minulla ollut eli noin kolme vuotta. Alunperin sivu kantoi nimeä Rakkaudesta se hevonenkin potkii, jonka jälkeen tämä oli Prinssi-ponin päiväkirja. Sitä seurasi tylsempääkin tylsempi Sennin blogi, josta olemme päässeet Ponipuolista menoa -nimeen, joka muuttui vasta joulukuussa 2015. 

Blogin sisältö on siis pääasiassa Prinssin ja minun arjesta, onnistumisista, vastoinkäymisistä ja elämän pienistä suurista iloista - ja tottakai pienestä suuresta ponista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti